FANDOM


Nytt på nytt

Logo

2310197713

Det nye studio

0.jpg

Have I Got News For You

JNcYWWorNdjq-0BG-zIrmQr2KeAuge7r-HbnzLkC0Wdg

Nytt på Nytt er et norsk humoristisk TV-program som har gått på NRK1 hver fredag kveld siden 1999. Programmet regnes som en del av den såkalte «Gullrekka» og ble etter få år et av Norges mest populære TV-program, med over enn en millioner seere i snitt. I starten var seersnittet på rundt 400 000. I 2001 var dette doblet. Det mest sette programmet var programmet som ble sendt etter Anne-Kat. Hærlands fyllekjøring i 2003. Programmet har vunnet fem Gullruten-priser og fire Komipriser. I tillegg har programleder Jon Almaas vunnet tre Gullruten-priser for beste programleder. Nytt på nytt er en norsk versjon av det britiske satireprogrammet Have I Got News for You, som lages av produksjonsselskapet Hat Trick.

Have I Got News For You Edit

Have I Got News for You er et britisk satireprogram som er forbildet for norske Nytt på Nytt . Programmet er bygd på BBC Radio 4s program The News Quiz og er siden starten i 1990 blitt produsert av Hat Trick Productions. Have I Got News for You ble i begynnelsen vist på BBC Two, men i 2000 byttet programmet kanal til BBC One. Fra starten og frem til 2002 var Angus Deayton programleder, men han måtte slutte pga. en mye omtalt skandale med narkotika og prostituerte. Lagkapteiner er Ian Hislop og Paul Merton, mens gjesteprogramleder skifter fra program til program.

Om programmet Edit

Programmet er en konkurranse mellom to lag, hvor hvert lag skal løse flest mulig oppgaver. Programmets konkurransemoment er lite – det er humoren som er det viktige. Programleder er Jon Almaas. De to lagene har to deltagere hver, og faste deltakere, på hvert sitt lag, er Knut Nærum og Linn Skåber. Serien hadde premiere på NRK 9. april 1999. Stoff til programmet leveres blant annet av medlemmer fra forfatterkvartetten De Gyngende Seismologer. Fem tekstforfattere jobber i programmet, og programmet spilles inn hver torsdag. Til sammen blir det spilt inn halvannen time, men kun en tredjedel av dette kommer med i selve programmet.

Annet Edit

Den 14. januar 2007 kunngjorde Anne-Kath. Hærland at hun kom til å slutte i serien etter at vårsesongen 2007 var over. 2. mars 2007 ble det offentliggjort at Linn Skåber skulle overta etter henne. Våren 2010 offentliggjorde NRK at Linn Skåber skulle ta en pause fra programmet høsten 2010, dette fordi hun er opptatt med showet «Kåre, Linn, men Christian Skolmen». Den britiske originalversjonen av programmet har gått siden 1990.

Priser Edit

Beste forestilling – Film/TV under Komiprisen 2003, 2005 og 2006 Beste underholdningsprogram under Gullruten 2003 og Gullruten 2004 Beste humorprogram under Gullruten 2005, Gullruten 2006 og Gullruten 2009. Årets morsomste – publikumspris under Komiprisen 2007Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.